Over psycholoog Angeniet van der Wijk

Mijn naam is Angeniet van der wijk en ik werk sinds 2010 in het Psychologisch centrum Emmen. Ik ben getrouwd, we hebben samen een zoon van 8 jaar en ik woon in Zwolle.

Ik werk graag met volwassenen en echtparen. Ik ben geboeid door hun levensverhalen, de verschillen die ik daarin tegenkom en de overeenkomsten in verlangens en wensen van clienten.

Het leukste aan het vak van psycholoog, vind ik het contact met veel verschillende mensen en te onderzoeken waarom iemand doet zoals hij of zij doet. Een kijkje nemen in iemands leven, een poosje met iemand optrekken, inzicht geven aan de ander en handvatten geven om een situatie anders aan te kunnen pakken..
Voor mij is het belangrijk om aan te sluiten bij de hulpvraag van mijn cliënten. Ik pas nooit zomaar een protocol toe, maar kijk en luister goed naar wat een cliënt nodig heeft om zijn of haar probleem aan te pakken. Elke cliënt is immers anders en heeft zijn eigen identiteit!
Daarom vind ik het belangrijk om veel kennis en ‘technieken’ in mijn rugzak te hebben en zo makkelijker kan inspringen op wat iemand nodig heeft. Sinds twee jaar ben ik in opleiding tot cognitief gedragstherapeut en daarbinnen zijn veel werkwijzen die mij aantrekken. Ik kan werken met schematherapie, met ACT (Acceptance and Committment Therapy), met EFT (Emotionally Focussed Therapy) voor echtparen.

Naast mijn opleiding tot cognitief gedragstherapeut die ik bijna heb afgerond, ben ik gestart met de opleiding tot EMDR therapeut, ik gebruik EMDR nu dagelijks bij de behandeling van vele klachten.

En hoe ik vorm geef aan mijn verlangens en behoeften? Ik luister goed naar wat mijn lijf aangeeft wat betreft spanning en emoties. Mijn ontspanning vindt ik in tuinieren en op die manier geef ik ook uiting aan mijn creativiteit.

We staan voor je klaar

Mocht je hier niet alle informatie vinden die jij zoekt, bel of mail ons dan gerust! Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 0591 – 726 111.

Neem direct contact op met Psycholoog Emmen!

Psycholoog-emmen-angeniet

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X