Therapie en behandelmethodes | Psycholoog Emmen

We werken binnen de praktijk van Psycholoog Emmen met verschillende therapieën. Hieronder staan ze kort omschreven. Spreekt een van deze therapievormen je aan en denk je dat dit een oplossing kan zijn voor je klachten? Bel of mail ons dan.

Cognitieve gedragstherapie

De cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat gedachten, gevoelens en gedrag op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn. Negatieve gedachten zoals ’ik ben niets waard’ kunnen psychisch problemen veroorzaken of versterken.

Samen met je psycholoog ga je in gesprek of jou gedachten over jezelf, anderen en de wereld kloppen. We proberen die gedachten, ook wel cognities genoemd, positief te beïnvloeden en te veranderen. Daardoor verandert je gevoelstoestand en je doen en laten en verminderen uiteindelijk jouw psychische klachten.

Comet

Voor een negatief zelfbeeld. Als jij jezelf niet waardeert kan dat de basis zijn voor angsten, depressies of andere psychische problematiek. De therapie vindt plaats in een groep gelijkgestemden. De therapie kan plaats vinden naast de therapie voor angst, depressie of bijvoorbeeld eetproblemen.

Sociale vaardigheidstraining

Sociale vaardigheden zijn vaardigheden die je dagelijks nodig bent om contact met anderen te maken en te houden! Wil je wat aan je sociale problemen doe, dan kun je een sociale vaardigheidstraining volgen. Je leert contact te maken met anderen en daarbinnen aan te geven wat je wel en wat je niet wilt.

Je werkt in een groep mensen die tegen hetzelfde aanlopen als jij, dat betekent volop herkenning en de mogelijkheid om samen te oefenen!

Emotionally Focused Therapy

Binnen de relatietherapie maak ik gebruik van Emotionally Focused Therapy for couples. Het belangrijkste is om samen met jou/jullie te kijken naar wat er speelt en welke benadering daar het beste bij past.

Individuele kortdurende psychotherapie

IPT is gebaseerd op de gedachte dat veranderingen in het aantal of de aard van belangrijke relaties een depressie bij jou kunnen uitlokken als je daar gevoelig voor bent.

De duur van de behandeling varieert. Hoeveel gesprekken er zullen plaatsvinden is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de duur en ernst van de depressie.

We staan voor je klaar

Heb je vragen of twijfels, bel of mail ons dan gerust! We beantwoorden graag al jouw vragen en nemen je twijfels weg.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak of meer informatie: 0591 232 115.

Neem direct contact op met Psycholoog Emmen!