Volwassenen | therapie bij Psycholoog Emmen

Tarief en duur gesprek

Voor een afspraak bij Psycholoog Emmen, ook de intake, staat 60 minuten. Hiervan is 45 minuten gesprekstijd en 15 minuten verwerkingstijd voor de psycholoog. Zo’n afspraak voor jou alleen, kost 98,- euro.

Twijfelt u over de kosten, neem dan gerust contact met ons op. In overleg is er een minima tarief beschikbaar.

Hoeveel gesprekken?

Hoeveel gesprekken er nodig zijn hangt af van de ernst, de aard, maar ook de duur van je problematiek. Je zult begrijpen dat als klachten al jarenlang spelen, deze nooit in een of enkele gesprekken verdwenen zullen zijn. Daarnaast vinden we het belangrijk om grondig te werk te gaan, dat maakt de kans op terugkomst van je klachten minder groot.

Overleg met je verzekeraar

We raden aan te overleggen met je zorgverzekeraar en te informeren naar een vergoeding. Geef daarbij aan dat onze begeleiding vergoed wordt uit het aanvullende pakket! De verschillen kunnen groot zijn: van een volledige vergoeding, of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets.

De diensten van Psycholoog Emmen worden vergoed vanuit het aanvullende pakket en dat heeft voordelen, namelijk:

  • Je bent niet gebonden aan enkele gesprekken. Je kunt daardoor een behandeling afronden, zodat dit het effect van de behandeling vergroot.
  • Geen aanslag op het ‘eigen risico’. Het eigen risico is vanaf 2014 €360,- of meer! Je betaalt dit eigen risico wel als je naar een psycholoog gaat die uit het basispakket wordt vergoed.
  • In veel gevallen is psychologische zorg die uit het aanvullende pakket wordt vergoed, bij een volledige behandeling goedkoper.
Betaling en afzeggen

Voor de betaling ontvangt u na de afspraak een factuur per e-mail. Deze dient binnen 14 dagen na ontvangst te worden voldaan.

Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het me 24 uur van tevoren weten, dan kunnen we nog iemand anders inplannen.  Zeg je binnen 1 hele werkdag af, dan zijn we genoodzaakt het consult in rekening te brengen.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 0591 – 232 115.

Neem direct contact op met Psycholoog Emmen!